Feest bij TvK Instructie

19 mei 2016

Morgen, 20 mei, bestaat training- en opleidingscentrum TvK Instructie uit Emmeloord vijftien jaar. Dat wordt uitgebreid gevierd. ’s Morgens worden genodigden ontvangen. ’s Middags vanaf 17.00u is iedereen die wat met visserij en scheepvaart te maken heeft van harte welkom aan de Escudo 17-19 in Emmeloord.

 

MariGreen project

TvK verzorgt trainingen en opleidingen in Emmeloord en op locatie. Het bedrijf werkt daarbij onder meer samen met de Zeevaartschool Enkhuizen, waar het de praktijklessen Basic Safety Fisheries geeft.

TvK speelt daarnaast een belangrijke rol in het Nederlands-Duitse samenwerkingsproject MariGreen. Daarin worden innovaties ontwikkeld voor een duurzame, milieuvriendelijkere en emissie-armere visserij en scheepvaart. Het project ondersteunt met name kleine en middelgrote ondernemingen bij de noodzakelijke overgang naar een duurzame en toekomstgerichte scheepvaart. Inmiddels zijn binnen Mari-Green al twaalf innovatie projecten gerealiseerd, met een consortium van in totaal 59 Duitse en Nederlandse maritieme ondernemingen en kennisinstellingen.

 

Noordzee visserij

De projecten behelzen onder meer LNG-aandrijvingen, windaandrijvingen, logistieke alternatieven en efficiënte omgang met hulpbronnen en veiligheid. Het zwaartepunt ligt bij de Noordzee visserij en het verkeer aan de kust en op zee. Het project management wordt gedaan door Albert Bakker, voorzitter van AB BioGroup. 

TvK Instructie

 

   

Altijd op de hoogte blijven?