P&P neemt Franse rederij over

22 mei 2016

Rederij Parlevliet & Van der Plas onderhandelt met het Franse visserijbedrijf Compagnie Française de Thon Oceanique (CFTO) over overname. Het gaat daarbij om veertien tonijnschepen, die op duurzame wijze op tonijn vissen met ringnetten (Purse Seine) in de Indische en Atlantische Oceaan. Dat gebeurt vanuit havens in Ivoorkust en de Seychellen.

Investeringen

Enige weken geleden maakte P&P bekend twee nieuwe witvistrawlers te laten bouwen op de Noorse werf Kleven Shipyard. Met de nieuwbouw is een investering van 70 miljoen gemoeid. Daarnaast investeert P&P in de uitbreiding van het vrieshuis in IJmuiden met 15.000 vierkante meter, in nieuwe verpakkingsmachines en installaties bij Heiploeg in Zoutkamp en in bij Ouwehand in Katwijk.

Andere overnames

Het Katwijkse familiebedrijf P&P heeft de afgelopen jaren verschillende overnames gedaan in binnen- en buitenland. In Nederland nam het bedrijf in de afgelopen jaren Ouwehand en Heiploeg over. Het bedrijf heeft wereldwijd inmiddels 6000 mensen in dienst.

Na de overname zal CFTO gevestigd blijven in Frankrijk, met aanblijven van het huidige personeel, aldus een woordvoerder van P&P.

 

Altijd op de hoogte blijven?