Eerste baal Zeker Zeeuwse mosselen in Rotterdam

28 juni 2016

Vandaag kwamen de eerste Zeeuwse mosselen met het keurmerk Zeker Zeeuws per boot aan bij brasserie Kaat Mossel in Rotterdam. Het evenement was georganiseerd door de Stichting Zeker Zeeuws Streekproduct, die hiermee een nieuwe jaarlijkse traditie in het leven wil roepen. De eerste baal echte Zeeuwse bodemcultuurmosselen werd overhandigd aan eigenaar en chefkok Ron Hirt van visrestaurant Kaat Mossel.

 

Mosselleveranciers

De stichting Zeker Zeeuws streekproduct organiseerde de overhandiging in samenwerking met mosselleveranciers Schmidt Zeevis en Adri & Zoon. Aanwezig namens Schmidt Zeevis waren onder meer Marcel van Breda en Tom Rietveld. Adri & Zoon werd vertegenwoordigd door Adri Bruijnooge en Adri junior.

 

Neeltje Jans

Het Zeker Zeeuws keurmerk garandeert dat het gaat om mosselen die op duurzame en maatschappelijk verantwoorde wijze in Zeeuwse wateren worden gekweekt. Het keurmerk is mede geïnitieerd door de provincie Zeeland om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar echte streekproducten. De Zeker Zeeuws mosselen groeien vlakbij de grens met de Noordzee, aan het begin van de Oosterschelde voor het eiland Neeltje Jans.

 

Kaat Mossel

Brasserie Kaat Mossel is vernoemd naar de Rotterdamse visverkoopster en keurmeesteres van mosselen Catharina Mulder, bijgenaamd Kaat Mossel. Ze was berucht om haar scherpe ton. Kaat Mossel was prinsgezind en werd in 1785 tot 10 jaar cel veroordeeld voor het zingen van Oranje boven.

 

Altijd op de hoogte blijven?