Nieuws

90.000 euro voor eerste vaatje

Supermarktketen PLUS heeft met het laatste bod het eerste vaatje Hollandse Nieuwe in de wacht gesleept. Dat gebeurde op 14 juni bij de jaarlijkse veiling op de visafslag in Scheveningen. De opbrengst van de Amerikaanse veiling was uiteindelijk 90.000 euro, welk bedrag traditiegetrouw aan een goed doel wordt geschonken: dit jaar is dat stichting Het Vergeten Kind.

De Hollandse Nieuwe-veiling is het startpunt van het haringseizoen. Deze datum verschilt jaarlijks en is afhankelijk van het vetpercentage; de haringen moeten minimaal 16 procent vet bevatten en dit jaar is het vetpercentage zelfs 21 procent. PLUS schenkt het haringvaatje aan het Veteraneninstituut. Op Veteranendag (zaterdag 25 juni 2016) krijgt iedere veteraan op het Malieveld in Den Haag op vertoon van zijn of haar pas een gratis haring.
Vanaf morgen is de Hollandse Nieuwe weer overal in de Nederlandse winkels volop verkrijgbaar.

Het Vergeten Kind

Stichting Het Vergeten Kind zet zich in om kinderen in opvanglocaties een zo normaal mogelijke jeugd te geven door een kindvriendelijke leefomgeving te creëren en door middel van activiteiten en evenementen. De opbrengst van het eerste vaatje wordt gebruikt om een ‘maatjesgevoel’ voor kinderen in opvanglocaties te creëren en het belang van gezonde voeding te benadrukken. Bijvoorbeeld door kookworkshops voor ze te verzorgen, en door in verschillende instellingen nieuwe keukens te plaatsen. Zo kunnen de kinderen gezamenlijk een maaltijd klaarmaken ter afleiding van de dagelijkse zorgen.
Sepha Smit, unitmanager bij PLUS: “Wij vinden het belangrijk om goed eten voor iedereen bereikbaar te maken. Daar sluiten de doelen van het Nederlandse Visbureau en stichting Het Vergeten Kind goed bij aan. Zo gaat de opbrengst onder andere naar de nieuwe keukens die zorgen voor verbondenheid in de groep, en naar workshops die jongeren met een kleiner budget helpen een gezonde maaltijd op tafel te zetten.”

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *