Cornelis Vrolijk neemt Seafood Parlevliet over

18 juli 2016

Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden neemt het eveneens in IJmuiden gevestigde Seafood Parlevliet over. De overname is gericht op versterking van het bedrijf in de keten, aldus directeur Annerieke Vrolijk. “Seafood Parlevliet heeft een sterke positie in de Nederlandse en Belgische retail. Met deze samenwerking verbeteren wij onze toegang tot de Noord-Europese retail- en foodservice markt.”

 

Cornelis Vrolijk

De beide bedrijven zijn buren op de IJmuidense makreelkade. Het zijn allebei familiebedrijven. Cornelis Vrolijk werd in 1880 opgericht in Scheveningen. Pelagische visserij en handel in pelagische vis is nog steeds de kernactiviteit. Daarnaast heeft het bedrijf een grote vloot van kotters en flyshooters in Nederland en een garnalenvloot en garnalenkweek in Nigeria. Ook is het bedrijf actief in de haringverwerking en groothandel via dochterbedrijf Jac. den Dulk en zonen. Er werken wereldwijd ruim 1500 mensen bij het bedrijf.

 

Seafood Parlevliet

Seafood Parlevliet ontstond in 1860 in Katwijk als visserijbedrijf. Het bedrijf verhuisde in 1918 naar IJmuiden. In de loop der tijd ging het bedrijf zich steeds meer bezighouden met handel. Seafood Parlevliet is momenteel marktleider in de retailsector in Nederland. De onderdelen die worden overgenomen zijn de werkmaatschappijen Seafood Parlevliet, rokerij S.H. Meij, Trade Factory en haringhandel N. Parlevliet in België. Het bedrijf heeft 225 werknemers.

 

De overname moet nog worden goedgekeurd door de Nederlandse mededingingsautoriteit Consument en Markt.

 

Bron: Visserijnieuws        Foto: Nederlands Visbureau

Altijd op de hoogte blijven?