Nieuws

Vissers voeren actie in Rotterdam

EMK-manifestatie

 

De vorige maand opgerichte vissersprotestorganisatie EMK (Eendracht Maakt Kracht) hield op zaterdag 27 augustus haar eerste grote publieksactie. Dat gebeurde tijdens de Wereldhavendagen in Rotterdam. Vanuit verschillende vissershavens stoomden zo’n vijftig kotters de Nieuwe Waterweg op. De kottervloot maakte vlak voor de Erasmusbrug een rondje en keerde daarna weer terug naar zee.

Gezonde zee

De vissers voerden actie voor meer begrip en inspraak en tegen de aanlandplicht. ZIj vinden dat met het aan wal brengen van (te) kleine vis een generatie vissen verloren gaat. Ook willen ze het publiek te laten zien dat de Nederlandse visserij nog bestaat en dat de sector ondanks de gezonde visbestanden met grote problemen kampt. EMK zet zich in voor voldoende ruimte voor visserij in een gezonde zee. Dat wil de stichting bewerkstelligen door het voeren van publieksgerichte en ludieke acties.

EMK wil niet alleen meer begrip bij energiebedrijven en ngo’s, maar pleit ook voor meer inspraak van de belangenorganisaties bij de aanwijzing van gebieden waar de visserij beperkingen worden opgelegd.

Meer informatie over EMK: www.vissersvoorvrijezee.nl/

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *