Visserij herleeft in Woudrichem

29 augustus 2016

Elke drie jaar herleeft de visserij in Woudrichem. Afgelopen week waren in het vestingstadje aan de afgedamde Maas de Visserijdagen. Vroeger was Woudrichem een echt vissersplaatsje, waar met zalmschouwen en een galg op de rivier op zalm werd gevist. In de gerenoveerde zalmhaven vonden allerlei activiteiten plaats, zoals manden en korven vlechten en het repareren van boten. Ook werd er verse vis gebakken op een klein vuurtje.

Over de brug in het stadje zelf, zaten de terrassen vol met het mooie weer en er waren allerlei kraampjes te vinden met visserij-gerelateerde producten. Ook was er theater en muziek. Er werd paling gerookt en vis gebakken. De toren van de kerk kon beklommen worden en een stadsgids vertelde over de (visserij)historie van de stad. Het uitzicht op de vestingdriehoek Gorinchem-Woudrichem-Slot Loevestein was prachtig, mede door het heldere weer.

Het stadje heeft ook een visserijmuseum, dat de hele dag gratis te bezoeken was en er is zelfs een visafslag: De Hoop. Hier werd voor de gelegenheid een mand vers gevangen vis getoond en geveild door visser Piet de Joode.

Altijd op de hoogte blijven?