Vissersvrouw schrijft scholkookboek

21 oktober 2016

Dieneke Ras, echtgenote van Urker visser Tiemen Ras, presenteerde tijdens het Holland Fisheries Event haar kookboek over schol, genaamd Skolle. Naast recepten bevat het boek informatie over vangst en verwerking van schol. De opbrengst van het kookboek komt ten goede aan de Stichting Timotheos voor beter onderwijs aan kinderen in Malawi.

 

Scholdoordraai

Het idee voor het kookboek ontstond in een periode van scholdoordraai, vertelt Dieneke Ras. “Dat vond ik ontzettend zonde, van zo’n heerlijke vissoort. Schol is echt mijn lievelingsvis. Ik ben begonnen met een scholrollade en daarna volgden allerlei andere recepten met schol. Mijn man, kinderen en familie vonden ze heerlijk. Toen ik er 52 had, voor elke week van het jaar een, heb ik er op aandringen van familie en vrienden een kookboek van gemaakt. En dat terwijl ik niet eens van koken houd!”

 

De eerste druk van het kookboek Skolle (Urks voor schol) is al uitverkocht. Bij voldoende belangstelling volgt een tweede druk. Het kookboek kost 17,50. Bestellen via skolle@solcon.nl

Op de foto Tiemen en Dieneke Ras met het jongste dochter tijdens de presentatie van het kookboek op het Holland Fisheries Event. 

 In Vismagazine 9 verschijnt een interview met Dieneke Ras.

 

Altijd op de hoogte blijven?