Nieuws

EMK met petitie naar Tweede Kamer

2

De actiegroep van kottervissers Eendracht Maakt Kracht (EMK) gaat aanstaande dinsdag naar Den Haag om de Tweede Kamer een petitie aan te bieden waarin wordt gepleit voor de afschaffing van de aanlandplicht. Dat meldt Omroep Flevoland. Volgens Urker bestuurslid Jan de Boer wordt het tijd dat Den Haag beseft dat de dit jaar ingestelde vangstmaatregel Noordzeevissers enorm in de problemen brengt.

Sinds begin dit jaar moeten alle op zee gevangen vissen aan land worden gebracht, inclusief de kleinere, onverkoopbare exemplaren. Om aan die plicht te kunnen voldoen zijn er volgens de vissers extra opvarenden nodig, die ook op de schepen moeten worden ondergebracht. Volgens EMK hebben eigenaren van kleinere kotters geen geld voor de extra arbeidskrachten en de benodigde aanpassingen aan hun schip. Veel vissers zouden inmiddels ten einde raad zijn.

Behalve bestuursleden van de stichting Eendracht Maakt Macht zijn bij de overhandiging ook een aantal jonge visserslieden aanwezig. Zij zullen benadrukken dat het voor jongeren steeds moeilijker wordt om in de visserij een bedrijf op te starten.

Deel dit artikel

2 reacties op “EMK met petitie naar Tweede Kamer

 1. Bernard schreef:

  Zo kun je toch bewijzen dat ze daar in Brussel niet meer van deze wereld zijn.
  Hoe verzin je zoiets?
  Mij lijkt het een kwestie dat ze in Brussel niets anders te doen hebben dan iets te bedenken dat nog geen probleem is zodat ze daar een probleem van kunnen maken.
  Zo verziek je elk respect voor die club ambtenaren.
  Opheffen die hele zaak. Ik ben 100% voor Nexit!

 2. Hans Tegelaar. schreef:

  Deze onzinnige regel moet zo snel mogelijk overboord gezet worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *