Nieuws

Vissers ten strijde tegen aanlandplicht

EMK-manifestatie

Kleine tongetjes aan boord moeten houden en laten vernietigen, en dure tarbot plus griet en ook rog vanwege een veel te krap quotum overboord moeten zetten. Vissers trekken ten strijde tegen de waanzin van de aanlandplicht. Schipper Jan de Boer van de UK 197. De Boer klom in de pen, ruim honderd collega-vaartuigen geven steun en ook de besturen van de landelijke visserijorganisaties zetten hun namen onder zijn ingezonden brief, die aan Visserijnieuws, maar ook aan landelijke media is aangeboden.

Vissers zien steeds meer tarbot, griet en rog, maar de quota zijn de afgelopen decennia steeds verder gedaald. Met een enkele trek zit soms de week-taks van 40 kilo rog al vol. En van tarbot en griet mag samen nog maar 375 kilo worden aangeland, terwijl je een veelvoud van deze dure vis kan vangen.

Via de Coöperatieve Visserij Organisatie doen de landelijke organisaties een klemmend beroep op het ministerie van Economische Zaken om alsnog een tussentijdse verhoging van de quota voor tarbot/griet en rog in Brussel te bewerkstelligen.

Het Nederlandse bedrijfsleven weet zich gesteund door onder andere Duitsland en België, waar dezelfde problematiek speelt.

Bron: Visserijnieuws

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *