Varia Vis breidt uit

30 maart 2017

Scholverwerker Varia Vis uit Urk gaat uitbreiden. Door de gestage groei wordt de productieruimte te klein en moet de koelingscapaciteit worden uitgebreid. Daarom breidt Varia Vis de locatie aan de Vliestroom uit.

De uitbreiding

De uitbreiding levert meer dan een verdubbeling van de productie- en koelruimte op. Naast de bestaande 580 vierkante meter, komt een nieuw stuk van 600 vierkante meter.  Ook de routing door het bedrijf verandert. Vis komt aan de ene kant het bedrijf binnen en gaat er aan de andere kant weer uit. Daarvoor wordt een dock-shelter gerealiseerd. Tijdens de uitbreiding gaat het werk in het visbedrijf gewoon door.

Varia Vis

Varia Vis concentreert zich volledig op verse schol. Het bedrijf levert hele schol, panklare schol en scholfilet aan supermarkten in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland, Zweden, Denemarken, Groot-Brittannië, Italië, België en Nederland. Arie Radewalt, Jacob Strampel en Frans Lucas Brouwer gingen in 2001 samen van start met Varia Vis. Ze staan vandaag de dag aan het hoofd van een bedrijf waar elke dag zo'n veertig mensen werken. Op piekdagen komt daar nog een groep oproepkrachten bij.

 

Altijd op de hoogte blijven?