Nieuws

Brussel in teken grootste visbeurs

De Seafood Expo Global vindt deze week gedurende drie dagen plaats in Brussel. Vanuit 80 landen wereldwijd komen 1.600 exposanten uit de visbranche naar Expo Brussels voor de grootste visbeurs ter wereld. Was er vorig jaar nog veel onzekerheid over het al dan niet doorgaan van de beurs vanwege de aanslagen in de Belgische (en Europese) hoofdstad, dit jaar lijkt het erop dat enorme bezoekersaantallen verwelkomd kunnen worden van 25 t/m 27 april. Ook de industriebeurs Seafood Processing Golbal vindt tegelijktertijd plaats.

Holland Paviljoen

Nederland is met een volledig vernieuwd Hollan Paviljoen aanwezig. Zelfs in twee hallen: 6 en 9. Het Nederlands Visbureau heeft in de nieuwe opzet een open karakter gecreëerd, waar de indentiteit van de deelnemende Nederlandse visbedrijven zichtbaar is. Ook staan enkele Nederlandse visbedrijven zelfstandig op de beurs.

SEG-awards

Op de eerste maandag vindt ‘s avonds de prijsuitreiking plaats van de Seafood Excellence Global Awards plaats in het Auditorium 2000. In vijf categoerieën zijn deze prijzen te verdienen: Innovatie, Health & Nutrition, Convenience, Retail Packaging an Seafood Productlijn. Er zijn dit jaar 43 genomineerden ui 15 landen. Koninklijke Prins & Dingemanse is met twee producten genomineerd: Mussels & Italian Herbs en Royal Dutch Smoked. Verder nominaties voor onder meer Belgische, Franse, Duitse, Spaanse, Noorse, Indische, Amerikaanse, Maleisische, Chileense en Baltische visproducten.

Openingstijden

De beurs is geopend van 10.00 – 18.00 uur. Geregistreerde bezoekers hebben gratis toegang. Met en EventPass is er gratis openbaar vervoer en er rijden regelmatig shuttlebussen van de Expo naar het centrum van de stad, stations en de vliegvelden.

Meer info: www.seafoodexpo.com/global.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *