Nieuws
Kingfish Zeeland

De bouw van de nieuwe viskwekerij van Kingfish Zeeland gaat zeer voorspoedig. Het bedrijf verwacht deze zomer de nieuwe viskwekerij in Colijnsplaat te kunnen openen. Dit betekent dat hun kweekvis in de herfst op de markt komt. Ohad Maiman (algemeen directeur) en Kees Kloet (operationeel directeur) vertellen aan PZC dat dit een half jaar eerder dan gepland is.

Voormalige oesterkwekerij

De tijdwinst dankt Kingfish Zeeland aan de overname van een voormalige oesterkwekerij op het terrein van de nieuwbouw. De relatief nieuwe hal van de kwekerij kan als kraamkamer gebruikt worden. Ook zijn noodzakelijke voorzieningen, zoals een pomp die zout water uit de Oosterschelde haalt, al aanwezig.

Yellowtail kingfish

Kingfish Zeeland kweekt Yellowtail kingfish. Deze vis zwemt normaal in de Zuidelijke Oceaan bij Australië. Het is een roofvis die verwant is aan de makreel. Volgens Kingfish Zeeland is de vis een goed alternatief voor tonijn. Het bedrijf wil over 1,5 jaar zo’n 200.000 vissen per jaar kweken.

Duurzaamheid

Kingfish Zeeland heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Door hun gesloten watersysteem kunnen ze 99 procent van het water hergebruiken. Ook wil het bedrijf eigen energie opwekken met een windturbine en zonnepanelen.

Lees ook:

Vishandel ondersteunt onderzoek naar duurzame palingkweek (30 maart 2017)

Kweek of wild: kies vis van dichtbij (4 oktober 2016)

Aqua4C kweekt duurzame omegabaars (11 november 2015)

 

Deel dit artikel

1 reactie op “Tonijn-alternatief Kingfish Zeeland eerder op de markt

  1. Vd leeden schreef:

    We zijn zeer geïnteresseerd als particulieren in deze Yellowstone kingfish. Waar is die te koop? Was bij de Sligro daar hadden ze er nooit van gehoord!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *