Nieuws
Pink Floyd garnaal

Wetenschappers hebben dit jaar een nieuwe garnalensoort ontdekt voor de kust van Panama. Vanwege zijn opvallende roze schaar is de garnaal vernoemd naar de Britse band Pink Floyd. De Synalpheus pinkfloydi behoort tot de familie van pistoolgarnalen.

Synalpheus pinkfloydi

Naast de roze schaar heeft de Synalpheus pinkfloydi nog meer gemeen met de rockband. Met het dichtklappen van zijn scharen maakt de garnaal een luide knal. Een knal van 210 decibel om precies te zijn. Luid genoeg om een kleine vissen te verdoven en zelfs te doden. Door het snelle dichtklappen ontstaat er een vacuümbel, die op een bepaald moment net zo warm is als het oppervlak zon. De bel implodeert vervolgens, dit wordt cavitatie genoemd.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *