Nieuws

NVWA en douane nemen 72 kilo glasaal in beslag

glasaal

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben in samenwerking met de Douane op tweede Paasdag op Schiphol 36 plastic zakken met Europese glasaal in beslag genomen. De met water en glasaal gevulde plastic zakken waren verstopt in 6 gewone koffers. De Chinese man en vrouw die de levende babypaling in de koffers hadden ingecheckt zijn aangehouden.

72 kilo glasaal

De verdachten wilden de glasaal naar China smokkelen. Het gaat in totaal om 72 kilo glasaal. De partij is in China circa 115.000 euro waard. Tegen het stel is proces-verbaal opgemaakt omdat zij niet over de benodigde vergunningen beschikten. Ze moeten zich in juli voor de rechtbank te verantwoorden.

Beschermd

De Europese paling is sinds 2009 beschermd, omdat de populatie hard achteruit gaat. Er is geïnvesteerd om de palingstand te verbeteren, onder andere door het uitzetten van glasaal. De export van Europese paling is aan strenge regels gebonden. Zonder een CITES-exportvergunning is export verboden.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *