Nieuws
Klaas Puul

Visproducent Klaas Puul B.V.is begonnen met de bouw van de nieuwe ‘garnalenfabriek’. Donderdag 29 juni legden de zes kleinkinderen van eigenaar Evert Mooijer – oprichter van Klaas Puul –  de eerste steen. De nieuwbouw wordt de grootste garnalenproductie en -opslag van Nederland.

Tijdens de eerste steenlegging benadrukten wethouders Albert Koning en Hans Schütt van Edam-Volendam het economische belang van Klaas Puul. Klaas Puul is de grootste werkgever in de gemeente. Het bedrijf telt zeven vestigingen in binnen- en buitenland, zo’n 3500 medewerkers en boekte afgelopen jaar een omzet van circa 200 miljoen euro.

Grootste garnalenfabriek

Met de bouw van deze grootste garnalenfabriek maakt Klaas Puul zich klaar voor de toekomst. De nieuwe garnalenproductie en -opslag beslaat 5504 m2. Naast de nieuwbouw in Volendam wordt de locatie Edam nog met 3500 m2 uitgebreid. De nieuwbouw krijgt een capaciteit van 20.000 ton per jaar. De oplevering staat gepland voor 2018. Dan viert het bedrijf ook zijn vijftigjarig jubileum.

Klaas Puul

Klaas Puul BV is een van de meest toonaangevende producenten van verse visproducten in Europa. Klaas Puul beheert het hele productie- en verwerkingsproces. Het bedrijf levert onder andere fruits-de-mer, rivierkreeft, gerookte zalm én natuurlijk garnalen.

Lees ook:

Nieuwbouwplannen bij Klaas Puul (2 februari 2017)

H2 en garnalenverwerker Klaas Puul gaan samen (31 augustus 2016)

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *