Nieuws

Van Boven kookt met vis uit de Noordzee

Foto: VPRO

Yvette van Boven komt dit najaar met tien nieuwe afleveringen van Koken met Van Boven. In dit kookprogramma deelt Van Boven haar keukengeheimen en wetenswaardigheden over de ingrediënten die zij haalt bij telers, boeren, vissers of jonge ondernemers. In de eerste aflevering kookt Van Boven met vis uit de Noordzee.

Vergeten Noordzeevis

Tijdens de eerste aflevering op 4 september serveert Van Boven de ‘vergeten vis’ uit de Noordzee. Bijvangst, meevangst, vergeten of ondergewaardeerde vissoorten: het is allemaal ‘vis van de dag’. Van Boven laat zien hoe je vis moet fileren en maakt er een vispotje met venkel van. Ook doet ze een smaaktest met kibbeling van schar, wijting, griet, bot en tong met daarbij een remoulade en ravigotesaus.

Yvette van Boven

Van Boven woont afwisselend in Amsterdam en Parijs. Ze is freelance columnist, illustrator, foodstylist, receptuurschrijver en culinair redacteur. Ze schreef en illustreerde verschillende kookboeken

Van Boven kookt vanuit bewondering over wat de natuur te bieden heeft. Hierbij laat zij zich leiden door haar interesse in de oorsprong van ons voedsel en brengt zij oude bereidingstechnieken terug in de moderne keuken. Ook innovatieve oplossingen voor problemen zoals de woekerende Japanse Duizendknoop die zich in rap tempo als een ware plaag door Nederland verspreidt, verwerkt zij in haar recepten.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *