Nieuws

Vissersplaatsen pakken uit!

Veel vissersplaatsen organiseren jaarlijks evenementen waarbij de visserij centraal staat. Oude ambachten herleven, vissersboten zijn te bezichtigen, er is muziek, een braderie en/of een vlootschouw. En natuurlijk heel veel vis. Vismagazine zet een aantal van deze evenementen voor de komende twee weken op een rijtje.

Visserijfeesten Breskens, 4-6 augustus

Van 4 tot en 6 augustus vinden de Visserijfeesten Breskens plaats. Er is veel muziek, een braderie en een kermis. In de Vismijn kunnen bezoekers onder andere garnalen pellen, netten boeten en gebakken scholfilets proeven. Op de laatste dag maken de Visserijkoningin en de Garnalenprinses samen met het Viswuuf een rondgang door het dorp.

Colijnsplaatse Dagen, 11-12 augustus

Sinds 2003 worden de Colijnsplaatse Dagen gehouden in het tweede weekend van augustus. Op vrijdag worden er alleen maar activiteiten voor kinderen georganiseerd. Zoals het kampioenschap krabben vissen en verschillende kinderspelen. Zaterdag zijn er tal van activiteiten voor alle leeftijden. Zo is er een braderie, helikoptervlucht en feest in de vismijn.

HavenVistijn, 12 augustus

Het HavenVistijn promoot de vis en visserij op Texel. Op de haven van Oudeschild is van 13.00 tot 17.00 uur van alles te beleven. De Texelse vissers tonen hoe zij hun werk doen. En er is veel vis: gebakken vis, gerookte vis vers uit het vat, broodjes garnalen van de Texelse garnalenvloot, gebroeders Schagen van de TX96 met kokkels en een vistafel.

Maritiem Festival, 12-13 augustus

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen organiseert jaarlijks het Maritiem Festival. ‘s Nachts wordt er gevist en overdag wordt er met museumbezoekers gevaren. Tijdens een vaartocht leren de bezoekers alles over de geschiedenis van de visserij. De ambachten krijgen extra aandacht met het centrale thema ‘Handgemaakt’. Zo is er een visroker, zeilmaker en touwslager. En er veel muziek: zeeliederen en shanty’s uit de hele wereld.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *