Nieuws

Nieuwe gezichten bij de Visfederatie

Mike Turenhout
Portretten LEI

Mike Turenhout treedt per 1 oktober in dienst van de Visfederatie. Mike zal zich gaan toeleggen op aanvoerzaken, handelszaken, economische en statistische analyses en diverse andere taken. Mike Turenhout heeft Aquaculture, Fisheries and Marine Resources Management gestudeerd aan de Wageningen Universiteit (WUR). De laatste vier jaren heeft hij bij het LEI (WUR) gewerkt voor de vissector. Daarvoor heeft hij enkele jaren bij een visimporteur gewerkt. Hij presenteerde de afgelopen jaren ‘Visserij in Cijfers’ en kent de sector goed. De taken die Turenhout krijgt, zijn deels ter vervanging van Anne-Marie Kats, en deels van Floor Hulsken. Anne-Marie Kats is deze zomer overgestapt naar de Aquaculture Stewardship Council (ASC). Floor Hulsken gaat het secretariaat van de Vereniging de Mosselhandel voeren en is daardoor minder beschikbaar zijn voor handelszaken. Zij blijft parttime voor de Visfederatie werken.
Verder treedt Paulien Prent ook in dienst bij de Visfederatie. Zij neemt de dossiers Voedselveiligheid en Duurzaamheid over van secretaris Anne Marie Kats. Prent is in de visserijsector met name bekend als projectleider MSC voor de Coöperatieve Visserij Organisatie.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *