Nieuws

‘Rondje Pampus’ voor IJsselmeer

Zondag 27 augustus wordt voor de 6e keer het ‘Rondje Pampus’ gehouden, een zwemfestijn met honderden deelnemers. De organisatie is in handen van Het Blauwe Hart, een partner van Dupan. Er wordt met het evenement aandacht voor de kwaliteit van het water en de visstand in het IJsselmeer gevraagd.

Naast het plezier dat de deelnemers beleven aan het zwemmen in het IJsselmeergebied, vraagt de organisatie ook aandacht voor de visstand in dit gebied. Elk jaar gaat een deel van de opbrengst van deelnemers en sponsoren naar een goed doel, dat bijdraagt aan de verbetering van de waterkwaliteit en specifiek de visstand in het IJsselmeergebied. Dit jaar wordt een deel van de opbrengst gebruikt voor onderzoek naar de meest optimale paai- en groeiplaatsen rond de Marker Wadden.

Paling Over De Dijk

Op dit moment wordt op diverse plaatsen in Nederland het project Paling Over De Dijk opgestart. Met dit project worden vele duizenden geslachtsrijpe palingen op onbelemmerde trekroutes naar zee gezet. Zodoende kunnen deze palingen ongeschonden en vrij richting de paaigronden in de Sargassozee trekken. Daar zorgen ze voor miljoenen nakomelingen. Met dit project wil Dupan de uittrek van deze geslachtsrijpe schieralen op korte termijn en de palingstand op langere termijn bevorderen. In het volgende reguliere nummer informeren wij u graag nader over dit prachtige project, dat de steun heeft van overheden, waterbeheerders en natuurorganisaties.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *