Nieuws

De Week van de Goereese Vis

Week van de Goereese Vis

Tijdens De Week van de Goereese Vis staat Goeree-Overflakkee in het teken van ‘Vis en Visserij’. Van 1 tot en met 9 september zijn er culinaire en culturele activiteiten op het eiland. Van ‘Vis op je bord’ tot ‘Digitaal vis vangen en garnalen pellen’, er is voor ieder wat wils.

Culinair

Vijfentwintig restaurants op Goeree-Overflakkee vullen het culinaire programma in. Zij serveren elk een eigen menu met Goereese Vis. De restaurants bieden dit drie gangen menu aan voor het vaste bedrag van €27,50 per persoon. De meeste restaurants hebben ook een speciaal menu voor kinderen.

Ook strijkt er op woensdag 6 september een speciaal kinderrestaurant neer op Hoeve Kortstaert aan de Oostdijk-Goedereede.  Zonder kun ouders kunnen kinderen hier genoeten van de Goereese Vis. Het kinderrestaurant is opgezet naar een idee van Sanne Staarink.

Cultureel

Naast het culinaire genieten zijn er veel culturele activiteiten. Bezoekers kunnen de vissersvloot, de haven en de visafslag in Stellendam ontdekken.  Zo gaan 5 september de bewoners van zorgcentrum De Vliedberg garnalen pellen. Bezoekers kunnen hen daarbij helpen. Op 6 september lanceert het Streekmuseum het interactieve spel ‘Vis je mee?’ En op 8 september is er een rondleiding door de haven en de visafslag.

Vanaf 2 september is in Raad- en Polderhuis in Ouddorp de fototentoonstelling ‘Visserijherinneringen van toen’ te bezichtigen. Veel tentoonstellingsfoto’s komen uit privécollecties en zijn nog niet eerder vertoond. De tentoonstelling is de hele maand september te bezoeken.

Kunst ‘naast’ je bord

Kunst is ook onderdeel van de Week van de Goereese Vis. IN 2015 werkte Kunstemaker in Sommelsdijk rond het thema ‘kunst op je bord’. Kunstenares Mirian Zimmerman maakte in 2016 samen met leerlingen van basisschool ‘t Stellegors in Stellendam placemats voor ‘onder je bord’. Voor de vierde editie van De Week van de Goereese Vis is het thema ‘Kunst naast je bord’.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *