Nieuws

Wereldhavendagen Rotterdam

Foto: Anne Reitsma, Wereldhavendagen

Rotterdam maakt zich op voor de veertigste editie van de Wereldhavendagen. Dit jaar is het thema ‘Werelds!’. Dit maritieme evenement trekt jaarlijks honderdduizenden bezoekers. De Wereldhavendagen zijn van 1 tot en met 3 september.

Het evenement is gratis te bezoeken en vindt plaats in het gebied rond beide oevers van de Erasmusbrug. Naast de vele kade-activiteiten kunnen bezoekers vrijwel de hele dag demonstraties op het water bekijken. Ze krijgen daarbij uitleg over de haven en de maritieme sector. Daarnaast zijn er excursies die veel dieper de haven in gaan. Deze moeten vooraf tegen betaling worden geboekt via de website van de Wereldhavendagen.

BigRoll Baffin

De grootste publiekstrekker is het speciale-lading-schip BigRoll Baffin. Het schip ligt aan de Parkkade in Rotterdam. Daarnaast zijn er nog veel andere zee- en binnenvaartschepen te bezichtigen. De Koninklijke Marine is traditiegetrouw aanwezig met een groot aantal schepen, zoals het grootste schip van de marine de Zr.Ms. Karel Doormanm het luchtverdedigings- en commandofregat Zr.Ms. Tromp, patrouilleschip Zr.Ms. Holland en de onderzeeboot Zr.Ms. Bruinvis. Leden van het Korps Mariniers verzorgen een programma op de Parkkade.

Het EMK is samen met visserijorganisatie VisNed en de pulskotter TX-1, met vissers en een stand aanwezig op de Wereldhavendagen. In de loop van vrijdagochtend zal de TX-1 ‘Klasina-J’ afmeren in de Rijnhaven vlakbij de voetgangersbrug. Er is een demonstratie op het water, waar de kotter aan deelneemt, tussen 13:20 en 13:50 uur.

Muziekshow

Op zaterdagavond vindt aan boord van de BigRoll Baffin een ‘Wereldse’ avondshow plaats. Hiervoor vaart het schip naar het midden van de Nieuwe Maas, zodat de show vanaf de kade en de brug goed te zien is. Tussen 21.00 en 22.45 uur treden daar artiesten vanuit alle windstreken van de wereld op. De Britse jazzfunk-groep Level 42 verzorgt de slotact van de show. Ook treden Nielson, Fuse en Sabrina Starke op.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *