XXL editie Rrrollend Den Haag op Malieveld

3 augustus 2017

Vandaag (3 augustus) start het Foodfestival Rrrollend Den Haag XXL. Tientallen foodtrucks, speciaalbier-bars, een draaimolen en nog veel meer vullen het Malieveld. Rrrollend is het grootste foodtruckfestival van Nederland. Jaarlijk zijn er 22 edities door het hele land. De festivals staan bekend om de knusse sfeer.

Deze editie van het festival is een XXL-editie. Het festival strijkt neer op het Malieveld. De extra ruimte van deze locatie betekent een verdubbeling van het aantal foodtrucks (44 trucks), een uitgebreide muzikale line-up en extra entertainment voor kinderen. Rrrollend Den Haag is van 3 t/m 6 augustus.

Rrrollend naar huis-proeverij

Het terrein van Rrrollend Den Haag XXL is gratis toegankelijk, de foodtrucks en bars werken met muntjes. Nieuw op deze editie is de ‘Rrrollend naar huis’-proeverij. Alle foodtrucks bieden naast hun standaard menu ook mini-gerechten voor slechts één muntje. Zo kunnen bezoekers een eigen proeverij vormgeven. De foodtrucks hebben ook gerechten voor vegetariërs, veganisten en mensen met voedselallergieën.

Bezoekers schaffen bij hun eerste drankje voor één muntje een glas aan. Dit glas wordt bij elk volgend drankje vervangen door een schoon glas. Aan het eind van de avond kan de bezoeker het glas mee naar huis nemen of doneren de CliniClowns. Sinds de start in 2014 haalde Rrrollend op deze manier al ruim € 15.000,- op.

Muziek en spelletjes

Naast allerlei culinaire specialiteiten is er ook veel muziek, onder andere optredens van DJ Erik Lourenssen, Wouter Kiers Band en TijsS on Sax. Ook voor de kinderen is er entertainment, zoals een draaimolen en spelletjes.

Altijd op de hoogte blijven?