Nieuws

Oud-visser begint privémuseum ‘Thuishaven’

thuishaven

Charles Beuckels werkte 40 jaar in de visserij. Nu opent hij zijn eigen privémuseum ‘Thuishaven’ in Lombardsijde, West-Vlaanderen. De carrière van Beuckels loopt als een rode draad door het museum. Er is een door Beuckens zelf gemaakte miniatuurvloot, veel foto’s en attributen, en de vele verhalen van Beuckels zelf.

Beuckels begon als 15-jarige als scheepsjongen. Hij leerde de vissersstiel op IJsland. Vele jaren voer hij als schipper-reder op de Nieuwpoort 86, ookwel bekend als de garnalenkoning van de Belgische vissersvloot. De verhalen van Beuckels belichtten zowel de mooie als de lelijke aspecten van het vissersvak. Het filmpje op Focus-WTV geeft een impressie van Beuckels en zijn museum.

Het privémuseum Thuishaven is open op aanvraag. De toegang is gratis.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *