Nieuws
Noordzeevis

Bijna de helft van de strandpaviljoens in Scheveningen heeft geen enkele Noordzeevis op de menukaart staan. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Noordzeevis uit Scheveningen onder 47 strandpaviljoens.

Schuttelaar & Partners voerde het onderzoek voor het tweede jaar op rij uit. 43 procent van de onderzochte horecagelegenheden had geen enkele Noordzeevis op de kaart staan. Bij één op de drie standpaviljoens staat slechts één vissoort uit de Noordzee op de kaart.

Vangst van de dag

Ook bieden de paviljoens weinig variëteit. De top vijf van meest geserveerde vis bij de strandpaviljoens bestaat uit zalm, sliptong, zeebaars, tonijn en kabeljauw. Hiervan komt alleen de slibtong uit de Noordzee. Noordzeevissen als tarbot, heek en griet worden zelden of nooit aangeboden. Schol en tong staan soms op de kaart vermeld.

In het onderzoek is niet gekeken naar de vangst van de dag. Veel strandpaviljoens hebben deze wel op de menukaart staan. Volgens de Stichting biedt de dagvangst de mogelijkheid om verse vis uit Scheveningen op de menukaart te zetten.

Stichting Noordzeevis uit Scheveningen

De stichting Noordzeevis uit Scheveningen zet zich in om Noordzeevis uit Scheveningen geliefd te maken en op meer plekken te laten verkopen. De stichting doet dit met behulp van ambassadeurs. Zij helpen om Noordzeevis verder op de kaart te zetten. Verschillende ondernemers aan de boulevard van Scheveningen zijn inmiddels ambassadeur van de stichting. Juist het winterseizoen, waarin wordt nagedacht over de menukaart, biedt de mogelijkheden om Noordzeevis volgend seizoen op de kaart te zetten.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *