Nieuws

Wilthagen lanceert Ambachtelijke Zeeuwse Kroepoek

Zeeuwse kroepoek

Het Zeeuwse familiebedrijf Wilthagen komt met een nieuw snackconcept: Zeeuwse kroepoek. Het is de eerste volledig in Nederland geproduceerde kroepoek, met lokale ingrediënten als Noordzeegarnalen, Hollandse uien en Oosterschelde zeewier. De kroepoek is vanaf november landelijk te koop.

Wilthagen is een bekend producent van knabbelspek en leverworst. Met de Zeeuwse kroepoek voegt het bedrijf een nieuwe pijler toe. “De vele mooie natuurlijke ingrediënten om ons heen in Zeeland zijn onze inspiratiebron voor het maken van de Zeeuwse kroepoek,” aldus Frank Wilthagen, die samen met zijn broer Marcel het bedrijf in Tholen leidt. Alle ingrediënten van de Kroepoek komen uit de regio, De uien worden om de hoek geteeld en geschild op de Brabantse Wal. Het zeewier komt uit de Oosterschelde en de Noordzeegarnalen uit de Zeeuwse kustwateren.

Wilthagen gaat de Zeeuwse kroepoek voornamelijk vermarkten via de supermarkt. De Zeeuwse kroepoek is glutenvrij.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *