Nieuws

IJmond Duurzaam Award voor P&P

Parlevliet & Van der Plas is winnaar geworden van de IJmond Duurzaam Award 2017. De prijs is een initiatief van Omgevingsdienst IJmond om een ondernemer die duurzaamheid in de gehele bedrijfsvoering heeft doorgevoerd in de schijnwerpers te zetten. Tijdens het evenement IJmond Onderneemt! stonden Parlevliet & Van der Plas, strandpaviljoen Timboektoe en Abelia Fleuristen op het podium in de A9 Studio’s in Uitgeest. De jury riep internationale visserijmaatschappij Parlevliet & Van der Plas uit tot winnaar, maar zoals Harald Heijmerikx van Abelia Fleuristen het stelt: “Duurzaamheid kent geen verliezers.”

Winnaar van de IJmond Duurzaam Award 2017 Parlevliet & Van der Plas kreeg lovende woorden van de jury: “Het winnende bedrijf vervult actief een voorbeeldfunctie, inspireert, zoekt verbinding en neemt personeel en anderen mee in hun proces.” Parlevliet & Van der Plas heeft voldoende middelen om te verduurzamen, maar gaat een stap verder door te innoveren. “Diverse innovaties hebben we zelf gedaan. Bijvoorbeeld de carrousel-deuren in de vriescellen van de nieuwbouw. Deze zorgen ervoor dat er zo min mogelijk deurverliezen ontstaan, wat betekent dat er zo min mogelijk warmte de vriescellen in komt door minimale luchtverplaatsing tijdens het in- en uitladen van de producten,” aldus facilitair hoofd Willem van Duijn.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *