Nieuws

Koraal vindt plastic lekker

Koraal

Zeedieren slikken plastic niet altijd per ongeluk door, schrijft Grist, ze vinden het waarschijnlijk lekker.

Onderzoekers van de Amerikaanse Duke University (USA) gaven aan verschillende koralen zand of micro-plastics van een gelijke grootte. Een deel van de plasticmonsters was schoon, de rest was in zeewater gedoopt en bevatte bacteriën. De poliepen in het koraal slikten bijna geen zand door, maar bleken een voorkeur te hebben voor de micro-plastics.

Vooral plastic zonder bacteriën slikten ze in. Blijkbaar bevat plastic chemicaliën die aantrekkelijk zijn voor koraal. De onderzoekers vragen zich af of lekker plastic een extra bedreiging vormt voor de geteisterde koraalriffen wereldwijd. Het onderzoek verscheen in PLOS One.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *