Nieuws

Sterrenchef Edwin Vinke ontwikkelt nieuw vismes

2
Vismes Vinke
Foto: Foodlog Media

Er is een nieuw mes om vis mee te fileren. Het vismes is ontwikkeld door sterrenchef Edwin Vinke en de bekende Duitse messensmid Robert Herder uit Solingen. Alle messen worden met de hand gemaakt. Op het heft staan de namen van Vinke en Herder geëtst.

Edwin Vinke serveert in zijn restaurant De Kromme Watergang vooral vis. Het fileren van de vis doet hij zelf. De bestaande messen waren naar zijn idee niet goed genoeg en ging daarom samen met de kleindochter van Robert Herder aan de slag. Aan het enigszins gebogen driehoekige mes is meer dan een jaar gesleuteld. De laatste aanpassing is een vlijmscherpe ronde punt. Vinke: “Het maakt dat het mes het werk bijna vanzelf doet. Beetje bijsturen langs de graten is genoeg”.

Bron: Foodlog

Deel dit artikel

2 reacties op “Sterrenchef Edwin Vinke ontwikkelt nieuw vismes

  1. Albert Bakker schreef:

    Is de hr Vinke weleens in een fileerderij op Urk geweest?
    Ik denk dat hij dan een heel ander mes zal gaan gebruiken.

  2. Erik schreef:

    Dat is makkelijk gezegd, maar welk mes zou dan nog beter zijn omdat die gebruikt wordt in Urk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *