Nieuws

Totale transparantie bij Landmarkt in Amsterdam

Landmarkt

Landmarkt is de eerste supermarkt en visdetailhandel van Nederland die bij alle visproducten in de winkel stoplichtkleuren van de VISwijzer toont. Er ligt dus niet alleen ‘groene vis’ in de schappen, maar ook ‘gele’ en ‘rode vis’.

Good Fish Foundation

Landmarkt Versmarkten werkt samen met Good Fish Foundation, beheerder van de VISwijzer, om de komende jaren het visassortiment van Landmarkt verder te verduurzamen. Landmarkts versformule heeft veel weg van een viswinkel: het visassortiment is zeer divers en uitgebreid. Uit onderzoek van Good Fish Foundation blijkt dat viswinkels in Nederland op het gebied van duurzaamheidsinformatie ver achterlopen bij de supermarkten.

Christien Absil, directeur Good Fish Foundation prijst de transparanie: “Het biedt de klant duidelijkheid over welke vis wel of niet duurzaam gevangen of gekweekt is”. Good Fish Foundation hoopt dat de eerlijke opzet van Landmarkt ook andere visdetaillisten inspireert. De visdetailhandel kan volgens de organisatie veel bijdragen aan de verduurzaming van de oceanen omdat er meer vis bij de visboer wordt verkocht dan bij supermarkten.

MSC-gecertificeerd

Landmarkt is sinds 8 november ook MSC-gecertificeerd. Dat betekent dat de klant bij de gecertificeerde visproducten het blauwe MSC-keurmerk ziet. Dit keurmerk is voor wild gevangen vis. MSC certificering is een uitdaging voor visdetaillisten omdat ze vaak met dagaanvoer werken. Daarnaast stelt MSC strenge eisen aan traceerbaarheid. Landmarkt is de tweede versvishandel in Amsterdam die MSC-gecertificeerd is.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *