Nieuws

VNV en CVAH starten eigen haringtest

2

De consument laten oordelen over de kwaliteit van de haring; dat staat centraal bij het nieuwe initiatief van de Vereniging van Nederlandse Visspecialisten (VNV) en de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel (CVAH). De twee landelijke belangenorganisaties vertegenwoordigen samen een groot deel van de visdetaillisten in ons land. Zij hebben hun krachten gebundeld bij het initiëren van een nieuwe haringtest, waarbij de consument een oordeel mag vellen over de haring van zijn eigen visspecialist. “Wij zijn er van overtuigd dat de mening van de klant het allerbelangrijkste is.”, aldus Henk Achterhuis, voorzitter van de CVAH.

Achter de schermen waren de CVAH en de VNV al enige tijd bezig met dit plan. De recente commotie rondom de AD haringtest heeft de uitrol in een stroomversnelling gebracht. VNV-voorzitter Peter van de Laar ziet veel voordelen: “Door je klanten te betrekken bij de nieuwe haringtest krijg je als visspecialist waardevolle feedback. Die feedback kun je gebruiken om je product en dienstverlening verder te verbeteren.”

Momenteel zetten VNV en CVAH de laatste puntjes op de i voor wat betreft de spelregels en de voorwaarden voor de deelname in 2018.

Deel dit artikel

2 reacties op “VNV en CVAH starten eigen haringtest

  1. Prima initiatief dat door de vakhandel zelf georganiseerd kan worden. Daar zit de juiste deskundigheid. Ik ben er een voorstander van.
    De THT van de AD test is lang verstreken en naar blijkt niet onpartijdig. Zorg ervoor dat een onafhankelijke keuring uitgevoerd wordt en waar de integriteit onomstotelijk geborgd is. Stel hiervoor een statuut of huishoudelijk reglement op. Anders krijgt men het gezeur dat ‘de slager zijn eigen vlees keurt’ etc. Wellicht is het een idee om hiervoor een eigen consumentenpanel van minimaal 25 personen te selecteren en te trainen, hoe gekeurd kan worden. Zorg dat het panel een representatief beeld weergeeft van de Nederlandse consument. Geslacht, leeftijd etniciteit etc.

  2. Dijkhuizen CH schreef:

    leuk als u de klant er mee in betrekt , maar onafhankelijk zoals het AD jaren heeft gedaan lijkt ons voor een landelijk oordeel beter.
    misschien onafhankelijke keurmeesters.
    m v g team de Lunterse beek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *