Nieuws

AD gaat haringtest aanpassen

haring

De hoofdredacteur van het AD Hans Nijenhuis heeft bekend gemaakt dat de krant gaat kijken wat ze kunnen verbeteren aan de eigen haringtest. Dit gebeurt na de recente kritiek op de test. Het is nog niet bekend hoe de nieuwe test eruit komt te zien. Nijenhuis overlegt hierover met verschillende vertegenwoordigers van de sector. “Ik vraag eerlijk: hoe kunnen we het beter doen”, aldus Nijenhuis in het AD.

Eerder noemde Tilburgse wetenschapper Ben Vollaard de test onbetrouwbaar. Volgens Vollaard is er sprake van belangenverstrengeling is omdat deze keurmeester ook verbonden is aan visgroothandel Atlantic. De haringboeren die aangesloten zijn bij deze leverancier zouden beter scoren.

Het is nog onduidelijk of keurmeester Aad Taal aan de test verbonden blijft. Nijenhuis op nu.nl: “Ik ben overtuigd van de integriteit van deze man, maar ik ben er ook van overtuigd dat het heel moeilijk is om hem te verdedigen naar de buitenwereld toe. Het kan zijn dat hij zelf beslist: ik heb het ermee gehad”, aldus Nijenhuis.

Lees ook:

VNV en CVAH starten eigen haringtest (

Rechter gaat zich over de AD-haringtest buigen (

Regio Rotterdam scoort hoger in de AD haringtest (

Vishandel Ruud den Haan wint Nationale Haringtest 2017 (

 

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *