Nieuws
Verkeerde vis

Visliefhebbers die in Brusselse eetgelegenheden vis bestellen krijgen in 31 procent van de gevallen iets anders geserveerd dan op de kaart staat. In de meeste gevallen gaat het om een goedkopere vissoort, schrijft Knack.

De Vlaamse bioloog Filip Volckaert van de KU Leuven analyseerde het DNA van de vis in 280 maaltijden uit Brusselse eetgelegenheden. In 31,1 procent bleek de vis fout gelabeld. Kabeljauw (13,1 procent) en tong (11,1 procent) werden het vaakst vervangen, door bijvoorbeeld koolvis, nijlbaars (een gekweekte zoetwatervis) en pangasius (een gekweekte katvis). In plaats van de blauwvintonijn werd in 95 procent van de gevallen een andere tonijnsoort geserveerd.

Opvallend was dat de grootste afwijkingen zich voordeden in de bedrijfsrestaurants van de EU, schrijft het blad, “terwijl die net inspanningen levert om zowel vissoorten als consumenten te beschermen.” Ook in Los Angeles werd al eens vastgesteld dat opvallend vaak verkeerde vis wordt geserveerd.

Bron: Foodlog

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *