Nieuws

Jumbo introduceert visassortiment Fishes

Jumbo visassortiment Fishes
©Jumbo

Jumbo introduceert een nieuw vers visassortiment onder het merk Fishes. Hiermee wilt Jumbo inspelen op de toenemende vraag naar vis, waarbij vooral de bijzondere vissoorten als schelvis, roodbaars en rode forel in trek zijn. Het nieuwe Fishes assortiment is duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt. De keten is volledig inzichtelijk; van schip tot schap.

Fishes is exclusief voor Jumbo ontwikkeld en kenmerkt zich door de hoge kwaliteit en de versheid van de vis. De vis van Fishes is 100 procent vers. Het nieuwe assortiment bestaat uit roodbaarsfilet, kabeljauwhaas, rode forel, schelvisfilet, victoriabaars, regenboogforel, zalmhaas en de seizoensproducten scholfilet en skrei-kabeljauwhaas. De meest bijzondere vis in dit nieuwe assortiment is de rode forel. De rode forel wordt in de fjorden van Noorwegen in zoutwater gekweekt. Met Fishes maakt Jumbo een bijzonder visassortiment toegankelijk voor een breed publiek.

De afgelopen jaren heeft Jumbo dan ook hard gewerkt aan het verduurzamen van haar assortiment verse vis. Jumbo heeft sinds begin dit jaar vrijwel alleen nog verantwoorde vis in haar huismerk-assortiment. 95 procent van de verse vis en diepvriesvis heeft het MSC- of ASC-keurmerk; de overige 5 procent scoort groen op de VISwijzer. Ook andere visproducten van Jumbo – zoals gemaksmaaltijden en diervoeding – zijn bijna allemaal MSC- of ASC-gecertificeerd.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *