Nieuws

Viskweker stapt opnieuw naar de rechter

Foto: Wikimedia*

De Limburgse viskweker Coen Coumans daagt, op grond van nieuw bewijs, opnieuw het ministerie van Economische Zaken en de Wageningen Universiteit (WUR) voor de rechter. Vorig jaar werden hij en twee collega’s nog in het ongelijk gesteld, toen de rechtbank niet bewezen achtte dat een concurrent ten onrechte subsidies had gekregen. De concurrent zou een andere meervalsoort hebben gekweekt, voerde het ministerie aan op grond van een rapport van de WUR.

Dat rapport zou echter beïnvloed zijn door het ministerie, berichtte Trouw vorig jaar. Coumans beschikt over een mailwisseling waaruit dat zou blijken. Reden voor de WUR een integriteitsonderzoek te starten, dat tot de conclusie leidde dat “de wetenschappelijke onafhankelijkheid niet in het geding was geweest.”

Gesterkt door “de ophef die deze maand ontstond over beïnvloeding van onderzoeken van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC), stapt Coumans – met de gewraakte mailwisseling in de hand – opnieuw naar de rechter. De partijen zijn gehoord; de rechter in Arnhem bepaalt begin volgend jaar of er een nieuwe inhoudelijke zitting volgt, aldus Trouw.

Bron: Foodlog
Foto: www.visenseizoen.nl, Wikimedia, 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *