Nieuws

Voedselbank garnalenactie Peter Schootstra

Hollandse garnalen

De jaarlijks garnalenactie van Peter Schootstra van de TS-6 loopt goed. Niet alleen vinden zijn kilozakken met garnalen aftrek, ook doneren steeds meer kotters een kistje voor de veiling. De opbrengst gaat naar de voedselbank.

Schootstra begon vijf jaar geleden met de actie. Na zijn deelname aan Alpe d’HuZes wilde hij zijn sponsors bedanken met een zak garnalen. Dat wilde ze niet kostenloos aannemen, Schootstra moest er een goed doel voor zoeken. Dat werd de voedselbank in zijn gemeente Tytsjerksteradiel. Sindsdien kunnen mensen aan het einde van het jaar bij Schootstra een kilozak ongepelde garnalen kopen, inclusief een workshop garnalenpellen.

Nu gaat de actie een stap verder. Bouke Koorstra van de Won-50 bood een kiste garnalen van zo’n 20 kilo aan. Andere schepen volgden dit voorbeeld. Deze kistjes worden in Harlingen geveild en de opbrengst gaat naar de voedselbank.

De actie is te volgen via Schootstra’s Facebook en Twitter

https://twitter.com/Petertainment/status/941363466975227905

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *