Nieuws

CDA organiseert bijeenkomst over pulsverbod

Pulsvisserij
Beeld: CDA

Het besluit van het Europees Parlement om de pulsvisserij te verbieden kwam hard aan. Het CDA wil dat dit verbod wordt teruggedraaid en organiseert daarom op 25 januari een bijeenkomst. Op de bijeenkomst spreken de CDA-ers Jaco Geurts (visserij-woordvoerder in de Tweede Kamer), kamerlid Pieter Omtzigt (Brexit-rapporteur van de Tweede Kamer) en Karsten Klein (lijsttrekker CDA Den Haag).

Het CDA wil dat minister Carola Schouten druk op Europa zet zodat de Raad van Ministers in Europa het besluit kan terugdraaien. Als dit niet lukt wil de partij dat Europa een schaderegeling instelt. het CDA: “De vissers hebben immers op basis van Europese proefwetgeving geïnvesteerd in hun vangstmethoden en mochten ervan uitgaan dat Europa op basis van goed onderzoek deze innovatie zou stimuleren”.

De bijeenkomst vindt plaats op 25 januari van 8.00-9.30 uur in de mijnzaal van de Scheveningse Visafslag. Tijdens de bijeenkomst is er gelegenheid voor ontmoeting, discussie, het stellen van vragen, óók over de ontwikkelingen rond de Brexit.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *