Nieuws
Lekkerste salade
Foto: Horecava

Sinds 1984 vinden ieder jaar de Lekkerste Wedstrijden plaats tijdens de Horecava. Een van de onderdelen is de Lekkerste Maaltijdsalade. De winnaar was Jeffrey Reijnen met zijn ‘Zilte Zoen’, een salade met makreel, zeewier, citroen, Hollandse bladsla, lolo verde en wakamesalade. Reijnen werkt bij restaurant ‘t Boshuys in Best, onderdeel van Hutten Catering.  De jury prees de salade om ‘de geweldige smaak’.

Op de tweede plaats eindigde Wouter Bos van Vitam Catering met zijn Hollandse Oersalade. Yasin Es-Saad van Noord Holland Catering bereikte de derde plaats met de salade ‘Achter het net’. Hiervoor gebruikte hij wijting en botervis. In totaal deden tien deelnemers mee aan deze wedstrijd.

Voor deze wedstrijden moesten de deelnemers live op het podium binnen acht minuten vier identieke salades maken. De vakjury beoordeelt deze op uitstraling, creativiteit, smaakbeleving, eetbaarheid, samenstelling en inkoopprijs. De vakjury lette vooral op het unieke en spraakmakende karakter van het product.

De vakwedstrijd om de Lekkerste Maaltijdsalade van Nederland is een initiatief van de stichting Lekkerste Wedstrijden, in samenwerking met Hanos en Apetina.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *