Nieuws

Cees Veerman bemiddelaar pulsconflict

© Rijksoverheid

Minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft oud-minister Cees Veerman gevraagd met de Fransen te gaan praten over de pulskor. Veerman was CDA-minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij in de kabinetten Balkenende II en III. Hij heeft een landbouwachtergrond en studeerde economie. Gedurende zijn loopbaan was hij onder meer econoom, hoogleraar en landbouwondernemer in Frankrijk met verschillende bedrijven.

Veerman, die uitstekend Frans spreekt, is gevraagd met de Franse vissers en hun vertegenwoordigers te gaan praten om de onrust rond de pulskorvisserij weg te nemen en een oplossingsrichting te zoeken om een totaalverbod voor deze innovatieve visserijtechniek in Europa te voorkomen.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *