Euroma neemt Intertaste definitief over

16 februari 2018

De overname van Intertaste door de internationale kruiden- en specerijenproducent Koninklijke Euroma gaat definitief door. De Autoriteit Consument & Markt (ACM) keurde de overname op 23 januari goed. Koninklijke Euroma nam 15 februari alle aandelen van de Nederlandse branchegenoot officieel over. Euroma wordt met de overname de nummer 1 speler op de Nederlandse markt van kruiden en specerijen en versterkt de positie op de Europese Markt

De bedrijven hebben samen zo'n 500 medewerkers en zetten 220 miljoen Euro om. De expertise van beide bedrijven ligt op het gebied van de ontwikkeling en productie van op kruiden en specerijen gebaseerde smaakoplossingen, zoals kruidenmengsels, sauzen, dressings, soepen en textuuroplossingen. Euroma en Intertaste hebben veel overeenkomsten: beide van oorsprong Nederlandse bedrijven hebben een internationale scope, leveren aan topspelers in de foodindustrie en hebben een sterk klantgerichte benadering.

De strategische overname geeft Euroma de gelegenheid om verder te bouwen aan haar status als toonaangevende en innovatieve smaakmaker. Het hoofdkantoor van Euroma bevindt zich nu nog in Wapenveld, maar verhuist in 2019 naar Zwolle. Daar bouwt Euroma momenteel een state-of-the-art fabriek en innovatiecentrum. Het belooft de meest moderne en duurzame fabriek van Europa te worden op het gebied van stoombehandelen, malen, mengen en verpakken van kruiden en specerijen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?