Nieuws

Keuringsdienst van Waarde duikt in de bijvangst

bijvangst
Still uit Keuringsdienst van Waarde

Het tv-programma Keuringsdienst van Waarde ging op 8 februari over de bijvangst. De programmamakers vragen zich af wat bijvangst is en wat ermee gebeurt. Wat is het verschil tussen gewenste en ongewenste bijvangst?

Ze komen tot de conclusie dat de bijvangst uit ‘onbekende’ vissoorten staat. Bijvangst ligt bij Plus Supermarkt in het schap. Volgens deze supermarkt wordt bijvangst vaak weggegooid. Dat klopt niet zeggen de vissers. Bijvangst wordt veel gegeten, alleen niet in Nederland. Vissers brengen elke vis met marktwaarde aan wal.

Keuringsdienst van Waarde spreekt onder andere met Job Schot (EMK), Nico Waasdorp (Viscalist) en Christien Absil (The Good Fish Foundation). De aflevering is online terug te kijken.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *