Nieuws

Kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

Slag op de Schelde

De inschrijving voor de kookwedstrijd Slag op de Schelde is geopend. Op 18 juni gaan professionele chefs en sous-chefs met elkaar de strijd aan. Dit gebeurt op het schip de Denick II op de Oosterschelde. Zeebenen zijn dus noodzakelijk. De deelnemers moeten voor de wedstrijd een gerecht bereiden met asperges en ‘iets’ uit de Oosterschelde, begeleid door een wijn of cocktail. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Vereniging Zeeuwse Koks (VZK) in samenwerking met het Zeeuwse sterrenrestaurant Katseveer.

Chef Rutger van der Weel van restaurant Katseveer en Dennis Willems van de VZK beoordelen blind alle recepturen van de inschrijvingen. De beste zes mogen deelnemen aan de wedstrijd. Daar maken zij kans op twee prijzen. Een van de vakjury en een van de pers.

De vakjury bestaat uit SVH Meesterkoks Dick Middelweerd (De Treeswijkhoeve**) en Sjaak Jobse (Plat de Zélande), en Chefkok Laurent Smallegange (Spetters*). Sommeliers Ferdinant Tulen (Pastorale**) en Jens Hoogstad (Bottles) beoordelen de drank-spijscombinaties. De persjury bestaat uit uitgever Herlinda De Clerck (Passion HI), en culinair schrijver en communicatie-adviseur voor de horeca Astrid Schreuders (AstridsTaste).

Vorig jaar won het team van De Librije de Slag op de Schelde. De persprijs ging naar het team van Elea. Inschrijven voor de Slag op de Schelde kan tot 10 april 2018.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *