Nieuws

De Kromme Watergang is het Beste Visrestaurant

De Restaurant Awards 2018 werden 30 januari uitgereikt. Een van de categorieën was het Beste Vis Restaurant. Deze prijs ging voor de derde keer in vier jaar tijd naar De Kromme Watergang in het Zeeuwse Hoofdplaat. De andere genomineerden waren Visaandeschelde in Amsterdam, Spetters in Breskens, Pure C in Cadzand en Zeezout in Rotterdam.

De Restaurant Awards zijn verkiezingen binnen de Nederlandse gastronomie. Jaarlijks brengen 500 chef-koks en restauranteigenaren hun stem uit brengen binnen de verschillende categorieën, zoals beste vlees, groente en visrestaurant. Daarnaast wordt ook het Beste Restaurant van Nederland verkozen. Driesterrenrestaurant De Librije kreeg deze prijs voor de vierde keer op rij.

Edwin en Blanche Vinke zijn de eigenaren van het winnende visrestaurant De Kromme Watergang. De keuken van Edwin baseert zich op de zilte en aardse smaken en laat zich inspireren door Zeeuws Vlaanderen. Vinke streeft er naar om zoveel mogelijk lokale producten voor zijn gerechten te gebruiken. Zo levert de vader van Blanche Louis dagelijks vis, schaal- en schelpdieren en verbouwt het restaurant in samenwerking met De Dethon en Wim Maes zelf groente en fruit.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *