Nieuws

Het Nederlands-Duitse bedrijf Parlevliet & Van der Plas group (P&P) wil Deutsche See GmbH uit Bremerhaven overnemen. Alleen de mededingingsautoriteiten moeten nog toestemming geven voor de overname.

Egbert Miebach, een van de eigenaren van Deutsche See, werd vorig jaar ernstig ziek. Daar besloot hij samen met de andere eigenaar dr. Peter Dill om een nieuwe eigenaar te zoeken voor het bedrijf. Ze wilden een koper en partner vinden die Deutsche See op dezelfde manier zou blijven leiden, als zelfstandig opererend bedrijfsonderdeel en als succesvolle onderneming.

Dirk-Jan Parlevliet neemt vanaf maart zitting in de directie van Deutsche See. Het managementteam blijft hetzelfde, en Ulrich Grewe blijft directeur Productie en Techniek. Dill gaat een actieve begeleidende rol spelen bij het integratieproces. P&P heeft geen aanpassingen gepland voor Deutsche See. “Never change a winning team”, aldus Dirk-Jan Parlevliet.

Wel ziet Parlevliet veel mogelijkheden in de overname. “Dankzij de overname van de Duitse specialist en marktleider in verse vis en seafood hebben we de mogelijkheid om nieuwe, strategisch belangrijke groeimarkten in Duitsland te ontsluiten. Ik ga mijn ervaring op de inkoop- en productiemarkt inzetten om het bedrijf Deutsche See, dat van grond af aan gezond is, ook in de toekomst succesvol te maken.”

De ondernemingen P&P en Deutsche See beschikken nu over de hele keten, van de vangst tot het bord. Deutsche See kan meer vis van de Duitse P&P-vloot gaan aanbieden.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *