Nieuws

Uitreiking Gouden Tavola 2018

De Gouden Tavola’s zijn op 20 februari uitgereikt. Deze prijs gaat naar de beste innovaties in voeding. De wedstrijd wordt georganiseerd naar aanleiding van de vakbeurs Tavola. Deze tweejaarlijkse beurs voor fijne en verse voeding vindt plaats van 11 tot en met 13 maart in Kortrijk, België.

In totaal reikte de vakjury dertien laureaten uit in de categorieën retail, traiteur, delicatessen en foodservice. Er waren vier gouden Tavola’s en negen genomineerden. De bedrijven Belberry Préserves, BelOrta, Kaasboerderij ‘t Groendal en Lambert J.L. ETS mochten een Gouden Tavola mee naar huis nemen. Alle winnende en genomineerde producten zijn te zien op de beurs.

De uitslag

Categorie Retail

  • Winnaar Gouden Tavola Retail 2018  Socca Chips van Lambert J.L. ETS.
    Socca Chips zijn gebaseerd op het mediterraanse gerecht Socca en heeft een basis van kikkererwtenbloem
  • 1e  nominatie Gouden Tavola Retail 2018  Vegan Groentenbroodjes
    Vegan roggedesem broodjes met min 35 procent groenten, klaar om te toasten.
  • 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Wood’n Wrap
    Een wrap van malse kip en groenten voor op de barbecue.
  • 2e nominatie Gouden Tavola Retail 2018 (ex-aequo) – Barbecue Hello Fish
    Speciale vis voor op de barbecue

Categorie Delicatesse

  • Winnaar Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Barista van Kaasboerderij ‘t Groendal
    Deze kaas is een samenwerking tussen Kaasboerderij ‘t Groendal en Koffiebranderij Viva Sara. In plaats van assen wordt voor de kaas gemalen koffie gebruikt waardoor de kaas een koffiearoma krijgt.
  • 1enominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – Salt of Hearts van Camellia S
    Een natuurlijke smaak-versterker met slechts 15% zout. 
  • 2e nominatie Gouden Tavola Delicatessen 2018 – KUU Tube van Kuu
    Tube met artisanale gelei om een gerecht mee te pimpen.

Categorie foodservice

Categorie Traiteur

  • Winnaar Gouden Tavola Traiteur 2018 – Friseline van BelOrta
    Nieuwe slasoort ontstaan uit kruisingen van andijvie en met een langere houdbaarheid
  • 1e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Filet Salami van Guy Troch Import
    Innoverend product uit de provincie van Cremona (Italië), waarbij een gedroogde varkensfilet verwerkt en centraal gepositioneerd wordt in een salami.
  • 2e nominatie Gouden Tavola Traiteur 2018 – Cornquet van Cornquet
    Cornquet is een kroket gemaakt op basis van maïs en biedt een alternatief voor aardappelproducten, pasta en rijst.
Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *