Nieuws

Een klant van visspecialist De Noordzee uit Beverwijk kreeg een grote verassing toen hij twee oesters kocht om te nuttigen. In een van de twee trof hij vier parels aan. Volgens eigenaar Sebastiaan Frelink is dat erg bijzonder. “De kans om een parel in een oester te vinden is ongeveer 1 op 35.000 en de kans dat je er vier tegelijk vindt, is kleiner dan 1 op een miljoen”, zegt hij in de Heemskerkse Courant.

De man, die vaste klant is van de viszaak, mocht van Frelink de parels meenemen. Hij moet de visspecialist nog melden hoeveel de parels waard zijn. Die waarde is afhankelijk van de grote en vorm. Een kleine parel met veel imperfecties levert hoogstens een paar tientjes op, maar de perfecte parel kan wel 30.000 euro opleveren.

Frelink opende samen met zijn vrouw Putu Mardiani vijf maanden geleden hun winkel annex lunchroom De Noordzee in Winkelcentrum Wijkerbaan in Beverwijk. Naast verse vis verkopen ze verschillende visspecialiteiten waaronder zelfgemaakte salades. Daarnaast roken ze zelf vis, zoals zalm en tonijn.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *