Nieuws

Zwitserleven investeert in verduurzaming visserij

Pensioenverzekeraar Zwitserleven en Stichting Vis&Seizoen zijn een samenwerking aangegaan. Dit onafhankelijke keurmerk heeft als doel om het visaanbod in de horeca, retail en catering structureel te verduurzamen. Als partner van deze stichting investeert Zwitserleven in onderzoek naar verduurzaming van de Visserij.

Stichting Vis&Seizoen

Wim van As, oprichter en voorzitter van Stichting Vis&Seizoen, zegt dat de toename van de wereldwijde consumptie van vis grote gevolgen heeft voor de visstanden. Voor het behoud en herstel van de vispopulaties zijn volgens hem seizoensgebonden visserij en consumptie noodzakelijk.

Van As: “Stichting Vis&Seizoen wil hieraan bijdragen. Het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten uit het juiste seizoen zijn daarbij de belangrijkste uitgangspunten. Het vergroten van bewustwording bij consumenten én professionals is een belangrijk doel. Meer bewustwording betekent méér kans op het voortbestaan en herstel van de verschillende vispopulaties. Het is daarom beter om zelfs vis met een duurzaamheidslabel niet het hele jaar door te consumeren. De regel is simpel: Laat de vis met rust als deze met de voortplanting bezig is.”

Zwitserleven

Het ‘Zwitserleven gevoel’ is volgens pensioendirecteur Hans Visser verbonden met ‘een mooie wereld’. Visser: “Daar dragen wij graag aan bij onder ander met ons verantwoorde beleggingsbeleid.” De samenwerking met Stichting Vis&Seizoen moet de ‘mooie, duurzame wereld’ een stapje dichterbij brengen.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *