Actueel

Laatste beroepsvisser Terneuzen stopt

Screenshot Omroep Zeeland

Patrick Verschraegen is de laatste beroepsvisser van Terneuzen. Na bijna 35 jaar stopt hij ermee. Zijn kotter BOU 7 gaat naar Groningen, want Verschraegen kan geen opvolger vinden. “Ik kan geen personeel vinden. De jeugd van tegenwoordig wil niet”, zegt hij tegen Omroep Zeeland.

Verschraegen komt uit een echte vissersfamilie. Hij is de vierde generatie die actief is in de visserij. De familie viste in eerste instantie op mosselen, maar stapten in de jaren ’60 over op garnalen. Verschraegen viste 33 jaar lang met zijn vader, die in 2016 overleed.

Hij denkt dat het ‘zware vissersleven’ de reden is dat de jeugd weinig belangstelling heeft. “Een mooi leven heb je niet als visser” aldus Verschraegen. Hij benoemt het fysiek zware werk, weinig slaap en gebrek aan vrije tijd. Gebrek aan omzet is het in elk geval niet. garnalenvisserij zit volgens Verschraegen nu in de vette jaren.

Bekijk hier het verslag van Omroep Zeeland

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *