Nieuws

BoerenBBQ van Degens smaakvol en zonnig

Het weer liet zich van zijn beste kant zien op de BoerenBBQ van Degens bij het Boerengoed in Enspijk. De zon scheen op 18 april volop en op vijf verschillende barbecues lagen vis en vlees, gekruid of gemarineerd met de smaken van Degens. Het bedrijf is sinds vorig jaar onderdeel van de Franse kruidenspecialist Solina, nadat Intertaste het had verkocht.

Er is even pas op de plaats gemaakt, maar nu gaat Degens weer met volle kracht vooruit. “Alle recepten zijn overgezet naar de receptuur met grondstoffen van Solina. Dat was een flinke klus”, vertelt marketingmanager Ellen de Roos. De integratie duurde een jaar, mede omdat er grondstoffen zijn waar soms een levertijd van maanden op zit.

Ambachtelijk

Na de integratie bij Solina is de focus bij Degens weer komen te liggen op de ambachtelijke versspecialist. Intertaste is meer industrieel geworden en is nu onderdeel van Euroma, dat met een nieuwbouw in Zwolle bezig is. “We hebben nu weer ruimte om nieuwe producten te ontwikkelen, aldus Chris Schuiling. “Wat dat betreft is de verandering positief.”

Dutch BBQ-team

Ook zijn er nieuwe producten bijgekomen, waaronder drie nieuwe marinades: Champignon, Citroen-Rozemarijn en Abrikoos-Honing. “Dat is de Franse input, die hebben zoveel mooie smaken”, vindt  Schuiling. Jaap Schoof is vooral met vis bezig: op een zoutplank in de gesloten barbecue liggen stukjes zalm en tonijn, coquilles en wat groenten te roosteren. “Maar eigenlijk moet je vis op een open barbecue bereiden.”
Grote stukken vlees zijn voorbestemd voor de grote houtskoolbarbecue en versgedraaide worstjes liggen op de Ofyr. Het Dutch BBQ-team staat achter de barbecues om te zorgen dat vlees en vis goed gebakken, geroosterd of gegaard wordt. Het zijn professionals, die al Europees en Nederlands kampioen zijn geweest, dus ze kennen het vak.

Degens assortiment

In de schuur van het Boerengoed staat het gehele Degens assortiment een kruiden, mixen, marinades en sauzen uitgestald. Alles mag geproefd en getest worden. Er staan salades waaraan de sauzen zijn toegevoegd en er is brood van bakkerij De Jong. Verse kasaardbeien van groentespecialist Ven Gelder maken het zomergevoel compleet.

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *