Nieuws
Van der Lee Seafish

In Urk woedde woensdagochtend een grote brand bij visverwerkingsbedrijf Van der Lee Seafish. De opslagloods ging in vlammen op. Mede-eigenaar Gijs van der Lee vertelt aan De Stentor er zeker een miljoen schade is.

“Voor ons zitten de meeste kosten waarschijnlijk in de gevolgschade. Het paneren en frituren ligt zeker twee tot zes weken stil. Dat zijn gederfde inkomsten en als het te lang duurt misschien zelfs het verlies van klanten.” aldus Van der Lee. Het bedrijf heeft een deel van werkzaamheden kunnen uitbesteden aan andere bedrijven op Urk.

Het vuur begon om 8.00 ‘s ochtends vermoedelijk tijdens klein werk aan de dakbedekking. Het vuur verspreidde zich in korte tijd. De brandweer bestempelde de brand als groot en rukte met meerdere voertuigen uit. Een reden voor extra zorg was de ammoniakopslag die zich op een ander deel van het dak bevond. Door de opslag preventief nat te houden wist de brandweer te voorkomen dat het vuur deze opalsg bereikte.

Aan het begin van de middag gaf de brandweer het sein meester. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *